Corendon Airlines blev registreret i 2004 og har i dag 3 registrerede flyselskaber i Holland, Tyrkiet og Malta. Fra Danmark opererer de to sidstnævnte flyselskaber, hhv. Corendon Air og Corendon Airlines Europe (CAI og CXI). Flyene er Boeing 737-800, som har 189 sæder ombord. Corendon Airlines opererer med rutefly og charterflyvninger og transporterer årligt 6 millioner passager.

Bagageregler/bestil bagage:

Følgende regler gælder for rejsende over 2 år:

  • 1xHåndbagage (gratis): max 8 kg. og 55x40x25cm. Hvis det er nødvendigt, f.eks. hvis håndbagagerummet er fyldt op, kan kabinechefen stadig beslutte at tjekke din håndbagage ind som indtjekket bagage, dog uden beregning. Dette afhænger af den tilgængelige plads i kabinen.
  • Indtjekket bagage (tilkøb): 20 kg og opefter. Du kan tilkøbe indtjekket bagage under bookingen af din rejse. Efter booking kan du bestille indtjekket bagage via vores rejsekonsulenter eller på fly.corendon.com. Køb af indtjekket bagage i lufthavnen vil være til en højere pris end ved at bestille det på forhånd. Det gælder også køb af ekstra bagage.
  • Special bagage (tilkøb). Special bagage såsom cykler, surfbræt og kæledyr skal meddeles til vores rejsekonsulenter ved bestilling af rejsen, så vi har mulighed for at søge om tilladelse ved flyselskabet. I visse tilfælde kan flyselskabet nægte at medbringe special bagage af sikkerheds- og driftsmæssige årsager.

Online check in:

Med Corendon Airlines er det muligt at tjekke ind online fra 48 timer til 5 timer før afrejsetidspunkt. Du tjekker ind online og henter dit boardingkort på fly.corendon.com. Husk at indtjekket bagage skal afleveres ved bagageindlevering i afgangshallen.

Flysæde:

Det er med Corendon Airlines muligt at reservere flysæde mod betaling. Du kan reservere flysæde tidligst fra 6 uger før afrejse til 5 timer før afrejse. Prisen varierer efter destination, sædevalg og rejseperiode. For aktuelle priser på dit fly og for at vælge flysæde skal du logge på fly.corendon.com

Det er ikke nødvendigt at vælge flysæde på forhånd. Personalet ved check-in i lufthavnen vil bedst muligt placere jer sammen. Der er dog mulighed for, at du ikke bliver placeret sammen med din rejsegruppe ved check-in, hvor du vil blive tildelt en plads på flyet.

Services ombord på flyet:

Du kan købe udvalgte drikkevarer og snacks ombord på flyet. Udvalget kan være begrænset, og der kan blive udsolgt af varer undervejs. Du kan betale i kontanter med danske kroner og euro.

Corendon er ikke ansvarlig for funktionalitet, services og salg af services udbudt direkte af flyselskabet, og ved en evt. reklamation skal du kontakte flyselskabet direkte.

Klapvogn/barnevogn:

Rejser du med børn under 2 år, er det muligt at medbringe en klapvogn uden beregning. Klapvogne og barnevogne skal afleveres ved check-in skranken eller ved gaten. Det er alene op til check in personalet at bestemme, om en klapvogn/barnevogn kan medbringes til gaten. Vi anbefaler, at du pakker klapvognen/barnevognen godt før indtjekning. Lej evt. en Airshell (speciel ”kuffert” til barnevogne og lign.) i lufthavnen.

Kørestol/rollator:

Kørestol/ rollator er gratis at tjekke ind og vil blive accepteret ud over den normale tilladte indtjekkede bagage. Det er vigtigt, at du meddeler os hurtigst muligt, hvis du medbringer din egen kørestol eller rollator, så vi kan informere flyselskabet. Ved henvendelse skal vi have besked om typen af hjælpemidlet, længde, bredde, højde og vægt. Kørestole skal afleveres ved check-in skranken eller ved gaten. Det er alene op til check in personalet at bestemme, om en kørestol kan medbringes til gaten. I tilfælde af at den ikke kan, vil lufthavnspersonalet arrangere en ny kørestol ved check in.

Graviditet:

Gravide passagerer kan rejse uden lægeerklæring op til 36. uge (hvis man venter sig flere en ét barn op til 32. uge). Efter 36. uge (hvis man venter sig flere en ét barn 32. uge) må gravide passagerer ikke rejse med Corendon Airlines, uanset man måtte have en lægeerklæring på dette. Fra 24. uge af graviditeten og frem er det påkrævet at passageren udfylder en sundhedsformular i check.-in skranken.